Plötsligt händer det

Under min roadtrip och utrustningsresa sov jag hos min gänglige lillkusin i Uppsala på vägen hem, det är sedan gammalt berättat på denna blogg. Men det var så att Marcus (som han alltså heter) tidigare på dagen totalt och fullständigt oannonserat ringde mig i vad han uttryckte som ett euforiskt tillstånd. Vi pratar sällan i telefon så det var rätt egendomligt att han hörde av sig just när jag var på väg tillbaka mot Uppsala. Så jag åkte på besök, åt mat och sällskapade, och fick besked av Johan att han inte ville följa med. Naturligtvis blev det så att jag erbjöd Marcus att följa med en bit.

Igår ringde min stora lilla kusin och meddelade att han dels skulle göra premiär i Uppsalas studentkorp (de torskade med 2-0 och hans skor var för trånga) samt att han gärna följde mig på segelbåten under en längre period! I alla fall en månad från mitten eller slutet av juli. Det innebär att jag har stadigt sällskap i Engelska kanalen och förhoppningsvis över Biscaya om tidsplanen håller. Det känns riktigt bra! Utöver denna fina rekrytering har några fler hört av sig för korta eskapader på båten och eventuella tvivel jag haft är som bortblåsta.

Just det här att Marcus som av en slump hörde av sig och att saker blev som det blev ser jag som ett gott omen. Ett järtecken vid min ära!

One thought on “Plötsligt händer det

  1. Fan vad skoj att det ploppar upp lite tokar detta år också 🙂 vi ska följa dig (er) och hoppas på det bästa.. hamnen i Amsterdam (six haven) är billig och lätt att ta sig in till C med gratis färja.. ser du en liten båt på ca 6 meter med en person som pratar svenska och ser ut att sälja kockosbollar på sin fritid så hälsa gärna från oss på Sy Hooligan.. läs gärna vår blogg från början om du vill ha lite tips eller råd eller läsa om våra misstag så slipper du göra dom själv.. / El Capitano på Slagskeppet SY Hooligan

Comments are closed.