Pierre Bonfré

Denna artikel är rätt spekulativ och eskapistisk, men innehåller också sanningar. Pierre Bonfré är i skrivande stund Sveriges bästa vänsterhänta spelare. På Instagram kan man också se att hans högerhand är mycket obekväm och bortkommen i vissa situationer. Bonfré bor i Ljungby, arbetar som läkare och verkar vara en helylle typ.
Det hade varit underbart att uppleva ett parallellt universum där Bonfré hade fötts 25-30 år tidigare och blivit handbollsspelare. Er ödmjuke redaktör tror nämligen att han skulle varit ett ypperligt tillskott i Bengan boys (även om det inte behövts). Han skulle växlat med Staffan Olsson som vänsternia och levererat:

  • helt okej stegisättningar som skulle fått motståndarna att köpa korv.
  • bakomryggenpassningar till sin namne Pierre Thorsson.
  • studspassningar som antingen Slangen fångat (och kastat i mål) eller som tagit på magyarernas ben.
  • ruskigt chillade hemjobb efter avslutade anfall som på den tiden inte skulle fått någon att höja på ögonbrynen.
  • roliga kommentarer.
  • firanden med knutna nävar som skulle gjort Erik Hajas stolt.

Bonfré spelar tillsammans med Viktor Stjern och tillsammans vann de SM 2019. Medan många av Sveriges toppspelare söker sig utomlands för influenser och modernitet tuggar Bonfré och Stjern på som ett örlogsfartyg från 1600-talet. ”Amiral Bonfré! En uppnosig karavell verkar vilja mäta sig med oss! De seglar under spansk flagg!” skriker någon hest i denna liknelse. ”Samma gamla visa” muttrar de luttrade veteranerna. ”Vi ger dem en hederlig bredsida med våra 36-pundsvolleys från sisådär tre meter, det ska nog räcka i vanlig ordning”.
Folkhemsspelare är ett ord som ligger nära till hands när man beskriver både Bonfré och Stjern. De utför sina arbeten, tränar sin sport, klär sig i likadana kläder och gör biffhacke av motståndet. De firar med knutna nävar och skriker ”kom igen” för att peppa varandra, helt enligt den gamla skolan.

One thought on “Pierre Bonfré

Comments are closed.