Nytta och nöje

Hola!
Det är otroligt ohändelserikt här på Lanzarote och Arrecife, vilket är skönt. Vi kollar på Champions League och pratar lite spanska, äter rätt mycket och mår väl bra under omständigheterna. Idag svabbade vi i alla fall Sofias däck och jag klättrade upp i masttoppen på en annan svensk båt, Don Quijote, som av ägarna uttalas Donkey Shot. För besväret blev jag utlovad middag någonstans i staden.
Emil och jag lyckades även ställa till med att smälta vår vattenkokare till ett stycke modern konst och nästan sätta hela Sofia i brand, men det senare kunde avhjälpas efter snabbt agerande av Offerdalingen. Han lyfte helt sonika ut det rykande objektet och ställde det i den svalkande sittbrunnen.

För alla som undrar vad som kommer att hända med mig och detta äventyr kan jag meddela att det troligtvis inte blir så mycket mer segling innan jag kommer hem i februari eller mars. Jag trivs rätt bra där jag är just nu och hoppas jag kan fortsätta med det. Antagligen blir jag kvar här i Arrecife i alla fall till januari, sen kanske jag tar Sofia till Las Palmas. Långtidsförvaring är billigare där och jag har blivit tipsad om att det kan vara lättare att sälja båten därifrån ifall det skulle bli aktuellt. Men detta ligger förstås i framtiden och jag försöker att inte grubbla för mycket på det i nuet.

Italienaren dök förresten upp på bryggan idag igen. Han hade spenderat de senaste dagarna i en övergiven byggnad vid Playa Honda och bara tagit igen sig och joggat. Det sa han i alla fall. Någon båt hade han inte letat efter och det verkar som han tänker ta färjan tillbaka till Gran Canaria och starta om sin sökning därborta. Han har några polare på en annan av båtarna och antagligen sover han inte på Sofia i natt.

Hjärtliga hälsningar härifrån!