Nattsegling i Holland

10 augusti 1900. Flera dagar utan tillgång till internet har passerat med allt vad det nu innebär. Nu slog jag på roamingen eftersom jag känner stark för alla som oroar sig för att vi förlist på haven. Jag uppdaterade nyss med något som jag skrivit tidigare men inte kunnat lägga ut på bloggen.

Vi har i alla fall nått Holland efter att ha tagit oss igenom Kielkanalen på enklaste sätt. Det är jag, Marcus och Jessica på båten och ungefär en timme framför oss kör Kuheli på mot Amsterdam. Det här blir första nattseglingen hittills faktiskt. Vattnet är otroligt lugnt och de senaste dagarna har motorn gått för jämnan.

image

Vi låg stilla en dag i Cuxhaven. Det var riktigt härligt. Gästhamnen lånade ut cyklar som vi drog omkring på och gjorde stan osäker. Självfallet åt vi glass i solen och Marcus och jag fortsatte att öva på att busvissla. Han kan redan och jag är på gång. Hoppas jag. Så jag cyklade omkring på en för liten cykel i min vita mexikanska kaptenshatt och gjorde tafatta blåsljud med munnen helt enkelt. Måste sett mycket idiotiskt ut.

Vi kör i alla fall eskader med Kuheli nu, på gott och ont. Jag tycker det är väldigt trevligt att kunna planera och samordna med en annan båt och det get en viss trygghetskänsla att inte vara ensam i dessa farvatten. De är väldigt trevliga och det enda som kanske oroar mig är ifall detta fråntar mig själv friheten att styra och ställa själv. Naturligtvis fattar vi våra egna beslut men jag tycker för tillfälle att det känns så gemytligt att vara flera att jag gärna inte avviker från deras sida än på ett tag. Men som allt annat lär det väl visa sig och förr eller senare skiljs våra vägar i alla fall tillfälligt.

Den stora punkten för framtiden är Biscaya. Jag vet inte hur jag ska tackla detta äventyr. Från Brest eller från Falmouth? Eller jobba sig ner längs insidan och käka skaldjur istället för ravioli på öppet hav? Det lutar åt en lång översegling men jag är inte övertygad om vilket sätt som skulle vara bäst än.

One thought on “Nattsegling i Holland

  1. Hallå!

    Går igenom kielkanalen imorgon. Några goda råd på vägen? Såg att du var orolig för biscaya, vi med. Brukar lösa sig. Vore kul och mötas upp nått efter vägen.

Comments are closed.