Guld och gröna skogar

image

Idag har varit en bra dag. Jag känner mig produktiv och det är inte var dag. Jag tog hjälp av landkrabban Magnus och fick masten på plats i en av hans pauser i husmålningen. När vi höll på dök diverse gubbstruttar upp och hjälpte till så pass att hela processen gick väldigt bra. Det största missödet var nog att jag var tvungen att klättra upp i den skrämmande mastkranen två gånger för att sätta tillbaka vindexen som nyss nämnda mastkran nästan tagit av daga förra året men som jag sedan dess reparerat på sämsta sätt med ståltråd och expoxispackel.

Riggen är ännu inte trimmad som den ska och seglen är inte på plats men det är inte mycket kvar innan jag kan segla premiärturen!

Jag vill också tipsa de långseglingsintresserade om bloggen Windpowered som jag blev varse om igår. Timoty där skrev en kommentar här och tipsade om sjökort till OpenCPN och på den vägen är det. Jag har inte läst allt de håller på med men överlag verkar både deras sida och projekt helylle!

Efter hemkomst och succén med masten fick jag igång alla sjökort som denne Timoty tipsat om. Fungerade mycket bra och besparade mig antagligen både tid och pengar.

Nu ska familjen äta äppelkaka.

One thought on “Guld och gröna skogar

  1. Kul att det funka, testade att koppla in min ais idag, fick upp min och andras båtar position.
    Nu gäller det bara att hitta en vettig skärm? Har du hittat något passande?

Comments are closed.