Helg

Det regnar här i Kramfors idag. Ni har det säkert bättre än jag. Igår var jag och mitt fotbollslag på utflykt till Björna. Det tog ungefär sju timmar och vi fick med oss 0 poäng. Fortfarande 0 poäng efter fyra matcher. Jag trodde jag skulle bryta ihop efter matchen, och gjorde väl det till viss del också.

Nåja, det är väl inte sportsliga idrottshaverier som ska avhandlas här. Ej heller marina haverier får vi hålla tummarna för.

Jag hann trots utflykten med att sätta in min nya impeller i motorn som kontrollera att det inte fanns vare sig vatten eller några växande organismer i tanken. Förra året när jag köpte båten var tanken full av svarta äckliga alger (eller liknande) som satte igen bränslefiltren och gjorde livet allmänt surt. När jag igår pumpade upp bränsle från botten av tanken – vilket är möjligt på monsunen genom ett specialrör – var allt frid och fröjd. Dieseln var grön och innehöll bara diesel såvitt jag kunde se.

I helgen vill jag masta på och åka ut en sväng. Vädret är väl okej för segling eftersom det blåser, men det är sämre för att masta på eftersom det blåser. It blows so to speak.

Alldeles nyss hörde det av sig en tysk kille som drömde om att köpa en Albin vega och segla iväg. Först ville han ha erfarenhet dock. Han kanske hoppar på i Kiel.