Ensamseglaren

Ensamseglingen gick bra. Jag lyssnade på en ljudbok hela tiden och körde motorn lika mycket. Ständig motvind. Ett tag var dimman tät runt båten, men jag kände mig inte särskilt orolig eftersom min AIS skulle varnat mig för de stora båtarna.

Vi kom in i viken vid Corme igår kväll och efter mycket om och men skickade jag i ankaret och all lina jag hade att tillgå. Det verkar som att det håller, men lite nervöst är det att lämna Sofia vind för våg när man går i land.

Jag skulle väckt grabbarna vid åtta på morgonen genom att blåsa upp Wasa och paddla ut, men det blåste så mycket att jag inte tordes. Jag är en notoriskt dålig roddare och ville inte riskera att blåsa ut i Nordatlanten, så jag stannade på Sofia. Det resulterade i att swedish Neptunus-grabbarna vaknade vid lunchtid, förvirrade och utvilade.

Efter några timmar tog vi jollen in till byn där vi promenerade och åt frukt. På ett café hittade vi wifi och en gammal dam som skrek oss nästan döva när vi diskuterade menyn. ”THAT IS BREAD!! AND YOU CAN CHOOSE BETWEEN TUNA, CHEESE AND HAM!” Skrek hon när vi frågade om något ord vi inte förstod.

Vi har kollat vädret och det ser ut att bli dåligt. Ständig motvind.