Båtens dag

Igår var det båtens dag i hamnen. Kappsegling, grillning, umgänge samt dryck till de törstiga. Jag fick som gast med mig en tjej från Polen som bodde i Härnösand sedan tre månader. Det var mycket lyckat måste jag säga. Själva kappseglingen gick resultatmässigt bedrövligt, men det spelar mindre roll. När alla andra båtar likt hungriga vargar satte av från startfållan gled vi obrytt in i densamma för en långsam vändning utan alla segel på plats. Vi missade också den första bojen vi skulle rundat men redan då var vi så långt efter att ingen såg något. Joanna som min gast hette var mycket trevlig och jag tror hon uppskattade arrangemanget. Hon sa i alla fall det.

Pelle Thim och vann enligt gängse rutin med sin Omega. Han vann senare också en konstig kubbvariant och blev då på så bra humör att det nästan var osmakligt.

Jag har tätat till oljeläckaget hyfsat genom att skruva åt filtret ordentligt. Det läcker dock fortfarande någonstans ifrån, men det ska jag nog försöka glömma bara och fokusera på andra saker. Till exempel mitt vindroder som delvis ligger på uthämtningsstället i Kramfors.