Båtbestyr i Amsterdam

Jag och Marcus sitter på bussen på väg in till stan. Vi kom till en hamn utanför Amsterdam redan igår men vi hann inte in till fördärvets huvudstad eftersom allt tar längre tid än man tror och vi var även rätt trötta efter att ha hållit utkik för holländska tjuvfiskare hela natten. Idag har vi också blivit försenade men är alltså till sist på gång.

Vi har trimmat motorn på förmiddagen genom att ta bort det olyckliga varvstoppet vi råkade installera i Nynäshamn när vi lagade stoppvajern. Tydligen klarar man sig genom flera nationer på mindre än 1500 varv också.

image

Toaletten krävde också översyn. Den luktade surströmming och har kärvat en del på slutet, så tanken var att få den fixad och sedan dra till Amsterdam. Jag började tappert skruva i den med både klädnypa på snoken och gummihandskar. Till sist fick vi loss pumphuset men då krävdes expertis och Jocke (som jag kallade Conny i tidigare inlägg?!) kom över från Kuheli. Som rörmokare tog han snabbt befälet och allt som kunde åtgärdas åtgärdades. Den verkar inte fungera klockrent nu heller, men avsevärt mycket bättre i alla fall.

Kanske åker vi vidare i morgon, kanske inte. Vi har fortfarande en del att stå i men vi vill också vidare. Överlag verkade nattseglingen varit en positiv upplevelse för besättningen, så det kan nog fortsätta med lite längre etapper varvat med lite längre stopp.

Här är förresten en kort film från valupplevelsen. Jag tror inte wordpress har någon spelare utan de som vill se får ladda ner filmen.

IMG_4504

Min mail verkar spöka på w-lanet, så jag besvarar en kommentar här.
Eva: Valen eller valarna var väldigt stora enligt mitt otränade öga. Väldigt dåligt svar än så länge va?
De var mörka i färgen, hade en väldigt liten spetsig fena på ryggen och såg ut typ som delfiner i fejset. Vid ett tillfälle såg vi faktiskt ansiktet eller vad man nu kallar det, och det hade som en ganska lång smal nos i typ vitt eller grått. Återkom gärna ifall du har någon aning om vad det kan vara för sort!

One thought on “Båtbestyr i Amsterdam

  1. Mäktigt som fan med valen bredvid båten! Förstår att ni vaknade till:) Men visst borde det vara en knölval? /Grimma

Comments are closed.