Cykel galore

Det är lätt att vara bekväm och lat. Att ta det enkla beslutet och bara hänga i lägenheten för att man är trött från gårdagen. Det ska man absolut passa sig för, och man ska inte tillåta sig själv att slappa allt för ofta, för då kommer man ångra sig. Som någon sa någon gång: ”Tar man svåra beslut blir livet lätt och tar man lätta beslut blir livet svårt.”

Efter att till sist tagit oss upp ur sovsäckar och bolster och ätit en stadig frukost ville Janne Långben, eller Alex, ut och cykla. Det var en väldigt oplanerad tur där solen sken och vederkvickte våra av alkoholen sargade organismer. Vi rastade i en park och åt frukt.

image

På vägen tillbaka cyklade Alex in i en lyktstolpe på ett ganska långsamt och spektakulärt sätt och återupprättade sin image som Långben.

Väl tillbaka i lägenheten hade det varit väldigt skönt att slå dank i närmsta soffa eller säng, men Zeid undrade istället glatt om vi skulle besöka eventet Critical mass. Den sista fredagen varje månad är det nämligen så i Nürnberg att hundratals cyklister samlas vid operan och sen gemensamt åker en sväng genom stan. Zeid var väldigt entusiastisk och sa att vi skulle hinna dit bara vi rappade på. Vi hann till operan innan konvojen satts i rörelse. Det var en herrans massa folk och fina cyklar med blandade attribut.

image

Från denna skapelse strömmade musik konstant. På en annan cykel hade några ungdomar installerat en grill framför styret och marinerade ivrigt kolen med tändvätska, för att senare glida omkring i Nürnberg med grillad gris i högsta hugg.

Efter en stunds minglande bar det iväg med polismotorcyklar både till höger och vänster. Starten ackompanjerades av hundratals cykelklockor som skapade en känsla av harmoni. Det var super! Cyklister överallt, polisen som spärrade av vägarna till bilisternas förtret och en go känsla helt enkelt!

image
Cyklingen pågick kanske 90 minuter och överträffade allt jäsande och slappande en soffa kan erbjuda. Jag frågade Zeid om han ofta gjorde såna här grejer och aktiverade sig. ”No, just since I got back from France. I got my liberation there!” Vi får se vad som händer med mig.

Idag ska jag ge mig iväg, för imorrn vill jag vara i eller nära München.

Så, aktivera er!

Kramar,

Isak