Vilodag

Ännu en dag i våra liv har förflutit. För mig har dagen gått fort utan att det hänt något särskilt anmärkningsvärt. Dagens höjdpunkt var nog på kvällen då jag fick vara stolt musiklärare på Kuheli. Äldsta dottern Nelly ska lära sig spela gitarr och då tarvades tydligen en gammal hårdrockare från Kramfors som professor. Jag tog med mig mitt stora kunnande samt min egen tin whistle och några äggliknande rytminstrument vi köpt i Amsterdam och delade ut på grannbåten. Det nyskapade bandet som för tillfället går utan namn rockade sönder Broder Jakob så pass rejält att det plötsligt dök upp ett gäng halvdruckna seglare på bryggan som ville ta del av svänget. Kuheli och Sofia är dock anständiga inrättningar och vi fick jaga bort de fryntliga männen med pålstekar och halvslag så musiken kunde avnjutas i lugnan ro. Det var väldigt roligt och jag ser storligen fram emot nästa rep. Snart tror jag faktiskt det är dags att boka in ett brygg-gig också. Gitarristen ska bara lära sig byta mellan D och A7 snabbt nog. Mer behövs inte… eller kanske ett namn, men det ska vi nog komma på.

IMG_3781

Jocke hjälpte till på båten igen och det är jag väldigt tacksam för. Han verkar lite arbetsskadad, för han tänkte tydligen bedriva sitt volontärarbete på min toalett åter en gång. Jag fick använda all min karisma för att få honom att skjuta på skitgörat och istället lära mig om inombordsmekandet ädla konst. Det gick väl rätt bra överlag. Han tror inte att min motor läcker så mycket olja, utan att den snarare läcker lite diesel. Det visade han klart och tydligt och oljan kanske snarare går åt i förbränningen. Vi (han) gjorde ett försök att täta läckan men för det behövs en ny packning vilket vi inte har på båten.

Anledningen till att vi låg still i dag var att det fortfarande fanns risk för åska och blixtar under kvällen. Det blev inte så inne i hamnen, och antagligen inte ute till havs heller. Imorrn ska det dock vara lugnt och vi ska tanka båten, göra några pull-ups och sedan segla mot Calais.