Över engelska kanalen

Det är förvänansvärt svårt att hitta wifi i dessa trakter. Fast problemet är nog snarare att jag inte känner att jag har tid att hitta och använda det.

Det var alltså ett tag sedan jag uppdaterade här, och det finns otaliga saker att berätta om, men jag känner knappt att jag har tid nu heller, fast jag är uppe med tuppen.

Motorn verkar stöka ännu mer. I tid och otid slutar glykolkretsen cirkulera, motorn blir överhettad och måste stängas ner och åtgärdas. Faktiskt hände det mitt mellan Dover och Calais, i farleden för alla stora skepp. Exakt där man inte vill att något sådant ska hända. Vi hissade då genuan och började segla mot ungefär samma håll som innan medan jag skulle åtgärda felet. I min iver råkade jag på något sätt bryta sönder luckan till motorutrymmet vilket naturligtvis försvårade situationen ytterligare. Vi hade tur och kylningen kom igång ganska fort, så när ordningen var återställd var det bara att börja kalla upp de stora skeppen på vhfen och fråga om diverse kollisionskurser och hastigheter för att undvika ytterligare katastrofer.

När vi väl tagit oss över den stora farleden bestämde vi oss för att fortsätta sydväst istället för att gå in i Dover. Motströmmen blev dock för stark och till sist tvingades vi ankra bakom en udde tillsammans med Kuheli. Det gick faktiskt väldigt bra och gav oss lite använderbar vila, för den kommande dagen var ingen hit.

Vi puttrade iväg från ankringsplatsen tidigt för att gå med strömmen och nå Brighton. Det gick bra några timmar, men vi insåg att när tidvattnet skulle vända skulle också våra chanser stt ta oss framåt i hyfsad fart försvinna. Efter att motorn ännu en gång strejkat och Kuheli började ta in vatten fick vi avbryta och segla in till Eastbourne där vi nu ligger. Det blev förresten viss uppståndelse på radion när det uppdagades att Kuheli läckte och kustbevakningen och alla möjliga myndigheter och personer hörde av sig för att säkerställa allas säkerhet.

Jessica mönstrade av efter nästan två veckor på båten (tror jag) vilket var tråkigt.

Hur som helst, allt känns rätt tungt. Egentligen är det väl bara en fråga om inställning, men jag verkar ha intalat mig att det är dåligt och tvivel ansätter mig. Det ska enligt rådande prognos vara motvind i en vecka, och med sådana förutsättningar blir det väldigt tungt att kämpa sig västerut mot Falmouth. Eastbourne verkar inte så festligt heller, och avgiften är typ 500 spänn per natt, så att stanna alltför länge känns också som ett dåligt alternativ.

Men men, det är bara en utmaning att ta sig igenom. Vi ska försöka fixa kylningen nu på morgonen och isåfall kan vi väl köra sex timmar med tidvattnet i god fart till nästa ställe. Det vore fint att komma till Brighton där det finns ett större utbud med grejer till båten. Det ska vara en rolig stad i övrigt också.

Håll tummarna!

One thought on “Över engelska kanalen

Comments are closed.