Inspiration

theinspiration

Vi angjorde denna hamn som heter Fyrudden natten till onsdag efter att ha kryssat fram och tillbaka i säkert 14 timmar. Under dagen hade jag haft kontakt med Simon som jag nämnt åtskilliga gånger, men eftersom vi kom fram så sent var det inte läge att stifta närmare bekantskap på direkten. Jag tänkte att det nog skulle lösa sig på morgonen efter, och det var exakt vad det gjorde. När jag stod och avnjöt varmvattnet i gästhamnens dusch dök den inte särskilt gamle galoschen upp och hälsade glatt.
Under förmiddagen gjorde jag studiebesök på hans båt, och han besökte Sofia också. Det var väldigt roligt att höra hans berättelser och ta del av all kunskap han ackumulerat under sina sjömil och äventyr. Han pratade ganska mycket om att fiska efter båten och visade ett skrämmande klipp som nu jag tänkte visa er också.

Jag är glad för grabbarna på Warskavi af Gamleby att besten slet sig, annars hade nog deras resa slutat där och då. Men det är tydligen sånt vi kommer att hålla på med framöver. Hoppas bestarna sliter sig för oss också, annars går det illa.

Hur som haver, Simon var riktigt reko och jag är glad att vi hann träffas innan han gled iväg norrut med sin lillebror David som gast. Jag och Teresa valde att stanna i hamnen hela dagen faktiskt, för det blåste ändå sydliga vindar och vi hade ingenting emot att ta det lugnt efter två långa dagar på kryss bakom oss. Imorgon torsdag ska det dock blåsa från väst så vi ska göra tidig revelj och segla länge och väl. Det gäller att passa på, för gynnsamma vindar i kombination med solsken är vi inte bortskämda med.

Jag älskar ändå att vara i land. Man träffar massa människor, kan duscha och göra allt möjligt och idag var synnerligen en bra dag på folkträffarfronten. Jag snackade med två tyska killar varav en gjort tubing i Laos, så vi hade en del historier och grumliga minnen att utbyta. Jag träffade också en lite äldre kille som hette Tim med en HR 372a. Pang på rödbetan som jag är frågade jag om jag fick beskåda skönheten från insidan och det fick jag absolut. Båten var väldigt fin och Tim var väldigt trevlig och kanske slutar hela skådespelet med att han mönstrar på längre fram på min resa. Han lät riktigt peppad och jag tar ju som alla vet gärna emot tappra gastar för allehanda äventyr.

Jag borde ge mig ut och träna eller något. Simon sa att han blev fet av sin resa och jag känner att jag går samma grymma öde till mötes om jag fortsätter så här.