Förtöjd

Det blåser rövare här i vackra Kivik. Igår hade vi ett väldans sjå med att få båten att ligga på ett tryggt sätt. Det var knappt så vi lyckades med det, för det knarrade lite här och var i tågvirket och jag insåg avlastarnas värde till fullo. Vågorna bröt mot piren som skyddade oss och det var allmänt otrevligt. Men stormen bedarrade till sist och gav oss tillfälle att avnjuta livet ännu en gång. Nu på morgonen ska det blåsa upp igen, så jag gör väl bäst i att kliva upp och titta till båten istället för att ligga här i sovsäcken och skriva strunt.

Raggarna verkade förresten trivas igår, trots det oregerliga vädret på förmiddagen. Förmiddagen är kanske inte raggarnas bästa tid i och för sig. Vi mötte några på Ica uppe i backen där vi fick på käften för att vi köpte några folköl. Det var inte en dryck som de hade särskilt höga tankar om. Raggarna som köpte sin sprit annorstädes fyllde famnar och korgar med engångsgrillar och bacon och lät oss nesliga folkölsmänniskor vara i fred efter de fått vädra sina åsikter om folköl.

Senare dök de upp nere vid vattnet i sina transatlantiska åk med grillarna i bakluckorna, baconet undangömt men med brännvinet i högsta hugg. De lät sig väl smaka av rusdrycken och rätt som det var ville en av dem förfriska sig med ett klädsim. Sagt och gjort, raggaren hoppade i det kalla vattnet från kajens kant till sina vänners glada skratt och lika snart dök han upp igen på kajen i blöta jeans och skinnväst, mumlande något om hur behagligt det var och hur gott det vore med en sup på ett för mig halvt obegripligt tungomål.
Efter denna scen avlägsnade jag mig till Sofia eftersom jag inte ville reta de tuffa raggarna med min pråliga skjorta eller vita seglarskor. Det gick bra, och till tonerna av Eddie Meduza (stavning?) försvann de senare ut i den ljumma kvällen för att grilla sitt bacon eller vad det nu var för hemligt raggarrecept de tänkte färdigställa.

Ok gott folk. Nu ska jag kliva upp och titta till förtöjningarna. Senare mönstrar ryskan på. Jag är nervös som vanligt inför ny besättning. Håll tummarna!

One thought on “Förtöjd

Comments are closed.