Försvunnen blipp, fotboll och framtidsplaner

Jag tappade blippen som öppnade grinden till bryggorna idag, rakt ner i havet. Mycket klantigt. För att reda upp den lilla härvan och bespara mig tio euro försökte jag fiska upp blippen genom att leta bland klipporna. Det lyckades naturligtvis inte, men jag fick äran att beskåda diverse räkor och krabbor som levde sina liv där under bryggan bland hopplöst försvunna och svåråtkomliga blippar. Jag vet inte om det gjorde mig mer eller mindre intresserad av dykning och snorkling och sånt, men jag har i alla fall fått en större förståelse för att folk är intresserad av sånt. För mig är det mest skrämmande att sticka in korvfingrarna i en klippskreva på jakt efter en blipp när man vet att gamle Krabb-Louie kan sitta därinne med nyvässade saxar och nypa till. Skulle det hända hade det väl i och för sig varit festligt för åskådarna på restaurangen bredvid som redan på förhand tyckte jag verkade pantad som kröp omkring där i vassen och bedrev nål-i-höstacks-letande.

P1010127

P1010129

Jag, Hugo och Lino drog till fotbollsplanen några hundra meter bort i förmiddags och lattjade runt. Det var fantastiskt roligt. Hugo gjorde lite franska finter och Lino några rejäla tyska långskott. Jag skulle vilja sparka boll mer. På tal om det ska jag kanske tillägga att jag funderar på att komma hem i vinter. Jag tänker inte segla över Atlanten… än. Planen för tillfället är att ta mig till Kanarieöarna, hänga med Emil ett tag, och sen kanske ta en paus från hela konkarongen. Jag är rätt kluven, men så känns det nu i alla fall.

För mig är det väldigt svårt att veta vad jag vill ha i livet. Jag funderar på det mycket dock. Jag tror det är svårt att kombinera allt i alla fall, det har jag kommit fram till. Det finns så mycket som lockar överallt, både geografiskt och mentalt och så vidare. Om det går att förstå. Hur som helst, jag känner väl någon form av hemlängtan.

I morgon bitti seglar vi vidare mot söderut. Vädret ser faktiskt bra ut, och jag tror att motorn kan få vila. Jag har på något sätt fått tag på en ny fransos i Lissabon som vill segla med mig söderut. Verkar lovande.