Sydlig kuling

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Hejsan!
Det blåser utanför skeppet. Linorna slår emot masten och det viner så smått i riggen. Jascha och Hugo sitter och rappar, skriver vykort och snackar skit i en härlig symbios. Häromkvällen blev det någon sorts bjudning på båten. En fransk livsnjutare bjöd över sig själv, rynkade näsan åt majonäsen som han fann på vår båt, och bjöd på någon sorts livselexir från Grenoble. Lino, en nittonårig ensamseglare från Tyskland kom också över och tillsammans hade vi en fin kväll fastän regnet piskade ner utanför Sofia.

P1010084

I övrigt är livet väldigt lugnt. Jag plockade fram min Brompton igår och cyklade runt stan. Det är rätt dött här, och ingenting intressant inträffade. Det mest märkvärdiga var att jag hittade en sån kinesisk affär full med billigt skräp. Jag handlade två kortlekar, Uno, vykort och ett par hörsnäckor till min telefon för under nio euro.

Vinden ska tydligen lugna ner sig i morgon, och då seglar vi nog vidare. Det största problemet lär väl vågor som beräknas uppemot fyra meter höga som vi får stångas mot ifall vi seglar ut.