Födelsedagsfrukost

Hugo fyller 24 år idag! Vilken fest! Jascha hade förberett alldeles fantastiskt fint, och vi ordnade en storslagen frukost med vegansk pannkakstårta, presenter och äpplejuice. Eftersom det var så magnifikt tog vi rätt många bilder också och jag har nu slängt ihop ett bildspel där bilderna är i total oordning! Beskåda och häpna!

Trots Jaschas totala engagemang i frukosten sov han rätt länge, vilket gjorde att bakningen började rätt sent. Hugo, som är en mästerlig sovare, vaknade tidigare än vanligt, faktiskt mitt i processen och till sin egen förvåning blev han utkastad i regnet genom takluckan – eller skylighten som den så högtravande kallas – med order om att inte komma in förrän på given order. Han tog en nyckelblipp och sprang iväg och gömde sig på toaletten som bara en nybliven 24-åring kunde ha gjort med värdighet.

När han kom tillbaka var pannkakstårtan färdig och han blev så glad och överraskad att han glömde att han var blöt och kall från det portugisiska ösregnet. Tårtan tog slut på en minut och sen var det dags att öppna paketen som luktade vitlök. Ett paket innehöll tre vitlökar, ett annat en avokado, och så fick han en fickkniv och ritblock som var väldigt fina.

Jag vill också ta tillfället i akt att nämna förbannelsen i Figueira da Foz. Vi har fortfarande inte tillstånd att åka härifrån, vilket är lite underligt. Igår lämnade nämligen en tanker hamnen, och i går kväll kom en ganska stor segelbåt in från havet. Vid segelbåtens ankomst blev det stor uppståndelse. Sex man ryckte in för att ta emot båten, för att hälsa välkommen till fängelset och fråga om nyheter från omvärlden.

Vi fick igår kväll besked om att vi skulle få besked denna morgon. Denna morgon fick vi besked om att vi skulle få besked vid lunch. Lunch är kanske klockan 1500. Sjukt. Jag tror vi firar ut födelsedagen här, sen sticker vi vare sig vi får eller inte.