Äntligen ikapp

Hej alla! Livet leker igen, även om jag känner mig trött och åtgången. Johan har mönstrat på, vi lyssnar på musik i sittbrunnen och havet är helt lugnt och stilla.

Det har varit några långa dagar men nu är jag i tid. Om man kan säga så. Planen var att lämna Gävle idag den första juli och det är exakt vad vi gjort. Vi har slagit följe med Rikard som har en stålbåt på ca 40 fot som han ska ta varvet runt om några år. Rikard vill gärna till Öregrund redan ikväll men jag vill bara ta det lugnt en stund och Johan likaså. Vi får se vart vi hamnar.

Båten är uppgraderad! Rikard har ett likadant sailomat och har hjälpt mig dra linorna för självstyrningen. Nu blåser det knappt något så det är inte lätt att testa men under dagen ska nog tillfälle komma. Rikard verkar mycket handlingskraftig och han hjälpte mig även med att fixa lazy jacksen, uthalet på bommen till storseglet och att ordna så seglet går att reva på ett smidigt sätt. Jag är mycket tacksam och glad för dessa förbättringar och de kommer säkert till nytta många gånger om.

I övrigt har jag inte mycket att säga. Johan har lagt sig och slagit upp en bok och vi glider vidare mot nya upplevelser i en betryggande låg fart.

Ha det fint!