Bollrör

Denna artikel åsyftar bollröret som innehåller nya bollar. Bollröret som används för att plocka upp bollar från golvet avhandlas i en annan text.

Ett nytt bollrör brukar i padelhallen kosta ungefär 80 kronor, men om du köper en hel kartong med rör borde priset bli lägre. Röret innehåller tre nya bollar och ett övertryck som ger bollarna deras snabbt avtagande stjärnglans. Bollarna är livliga direkt när de kommer ur röret och vill motionera sig rejält, men den fasen är kortlivad. Själva bollröret bereder spelaren viss glädje direkt efter inköp, eftersom det är något spelarna unnar sig. Parlören vill tipsa nya spelare om två saker.

1: Skämta inte om liknelsen mellan röret och en ölburk. Trots att sporten är relativt ny är det skämtet gammalt, och det var det redan första gången någon drog det. Om du hamnar i ett sällskap där man skämtar på detta sätt kan det ändå vara klokt att le eller skratta för den goda stämningens skull. Är det svårt att skratta åt själva skämtet kan du istället skratta åt skämtarens något förlegade stil.
2: Var försiktig när du öppnar röret! Parlörens redaktör har varit med om att spelare skurit sig på oblatens kant vilket stökade till efterföljande match. Plåster kommer att saknas och det kommer bli svordomar, skytteltrafik till toaletten, blodig grepplinda och allt möjligt strul.

När bollröret väl öppnats och släppt ut bollarna har det nästan spelat ut sin roll. Många spelare väljer att fortsätta förvara bättre begagnade bollar i röret eftersom det är ordningssamt, men röret ses nu endast som en behållare och har tappat sin status, aktning och flärd. Det förknippas inte längre med lyx, utan representerar bara en okej nödlösning.