Hjortronsöndag

Det finns ett bildspel igen! Det tredje sedan bloggen skapades faktiskt.I söndags åkte jag, Ida och hennes pappa Tor ut för att jaga hjortron. Vi hade tidigare pratat mycket om bärplockning och om att fylla frysen med bär som man själv plockat och fiskar som någon annan fiskat. Alltså begav vi oss iväg mot Mörsil med guide Tor i förarsätet; både i bilen och i skogen. Han pratade lyriskt om hjortronens Eldorado och hur 50 man skulle kunna plocka i en oändlighet på detta smultronställe han hittat föregående år.

Dagen var en lång succé med mångfacetterat väder där vi en stund fick lägga oss under en stor sten för att skydda oss mot regnet. I efterhand beskriver Ida just den stunden som dagens finaste. Vi låg där alla tre under en sten och tittade på regnbågen medan regnet smattrade gemytligt på vår tunga beskyddare.

Den som tittat på bildspelet kanske tror att vi gick bet på bären, men så var icke fallet. Jag plockade säkert fem liter och familjen Högdahl plockade mer. Tor erkände dock att det kanske inte var det Eldorado han tidigare beskrivit, och Ida var förargad att hon inte nått tio liter själv, men jag var supernöjd.

Nu ska jag skriva ett helt nytt inlägg om vad hösten bär i sitt sköte. Det kommer att hamna alldeles ovanför det här. Ha det fint!