Torsdagsmat

I dag är det torsdag och då äter jag ärtsoppa och pannkakor. Det är svensk fest på berget och jag är ansvarig för maten. Väldigt festligt med ärtsoppa tänker jag. Kanske fyrverkerier på toaletten som avslutning. Tryckkokaren gör jobbet medan jag skriver och förbereder pannkakssmeten om vartannat.

Jag har inte så mycket nytt att förtälja. Jag har varit klädd i den blå målaroverall de senaste dagarna och sett om som jag antar att Vanheden gjort om han klätt sig som snickare. Ärmarna lämnar inte mycket åt fantasin så att säga. Vi har fortsatt med byggandet av nya huset, pallat mer sten, hämtat ved och målat rören inne i huset. Wie gewönlisch.

Igår var vi dock och besökte den tjeckiska tjejen Katcha (??) som bor en bit bort, nere på berget. Hon och hennes kille Acho (??) håller på att förvandla två baracker till någon form av ambulerande villa för permanent boende med hjälp av en Pablo som visade sig vara en ruggig arbetshäst. Precis som Pablo som var här. Medan vi var inne i värmen och drack te hann han ungefär brädslå en hel kortsida av baracken och när vi skulle åka slog han på pannlampan och fortsatte med närmsta långsida.

Katcha var fantastiskt fantastisk. Otroligt glad och pratsam och rolig osv. Jag träffade henne även på födelsedagskalaset förra söndagen och då livade hon verkligen upp tillställningen med spännande resonemang på engelska. I går pratades det dock spanska och till sist ledsnade jag på att inte förstå någonting och gick ut och tittade på stjärnorna.

Just ja, jag duschade igår. Det hör inte till vanligheterna. Tredje duschen på jag vet inte hur länge. Jag stinker antagligen.

Nu ska jag smälta smör till smeten. Hoppas det blir lika bra eller bättre än de franska raggmunkarna!

Kramar från berget,