Ett enklare liv

Spanjoren på bageriet alltså. Jag frågade efter en karta och vägbeskrivning och han satte igång med obegripliga förklaringar. När jag till sist frågade efter toaletten hänvisade han plötsligt till byns cykelcenter, där de pratar engelska, har kartor och wifi. Bra han hävde ur sig det till sist.

Igår var en fantastisk dag! Jag lämnade kusten och kämpade mig upp i bergen. Efter en tuff strapats satt jag längs vägen och käkade nötter då en vit skåpbil skumpade fram. Föraren, Pere, stannade och vi snackade lite. Han hade ett hus på toppen av berget. Jag packade ihop cykeln och följde med. Väl där välkomnades vi alltså av Jean-Christian som hade bott och jobbat där i åtta månader.
image
Vi kom fram till att jag kunde övernatta där. Vi åkte ner till baren där Pere jobbade så JC kunde kontakta sin indiska fru. Hon skulle tydligen flyga dit så de kunde starta ett hemlöst liv tillsammans. Han var väldigt peppad.
Ännu en gång tog jag mig upp för berget, nu till fots med JC och hans hund. Han pratade oavbrutet om buddhism, djur, Indien och ett liv utan pengar. När vi kom upp tystnade han och började fritera potatis på gasspisen medan jag satt i en sliten lädersoffa och njöt. Hela huset var nedgånget men rejält. Två hundar, en katt och en galen åsna. JC älskade djur och var åsneexpert. Han hade vandrat 11000 kilometer i sällskap med sin åsna tidigare i livet. Här är en bild jag kom över från denna episod i hans liv.
image
Det var harmoniskt. Inga ljud mer än från djuren och JC. Alldeles stjärnklart utanför och stilla. Jag älskade det. Så vill jag ha det i framtiden tror jag. Inget överflöd.

Under natten hade jag besök av katten som kurrade förnöjt, och på morgonen drack vi vattning oboy. Jag erbjöd JC min matsäck men den fungerade inte för tandlösa tydligen. Livet som hemlös var hårt och vitaminbristen och skörbjuggen hade tagit i stort sett alla hans tänder.
Efter frukost jobbade vi en stund med några tunga stockar för att förbättra den galna åsnans inhängad. Hundarna sprang och gläfste kring benen och det kändes helt rätt. En harmonisk upplevelse, enligt SAOLs definition.

harm·oni [-ni’] s. -n -er • samklang; överensstämmelse, samstämmighet, enighet; tillstånd av balans och frid

Jag hoppas det blir lika bra på farmen där jag ska bo från i morgon och två veckor framåt. I så fall kommer jag ut på andra sidan som en mer fridfull och upplyst person.

Jag tror det är 60 kilometers cykling i bergen kvar. Tungt men vackert. På vägen hit till L’Orxa har utsikten varit fantastisk!
image
I dag, den sista oktober når jag för övrigt ett mål med bloggen och 1000 unika besökare. Det betyder väl egentligen ingenting, men det är en fin siffra. Otroligt jämn och tydlig. Det hade inte gått utan allehanda.se är jag övertygad om.

I morgon börjar alltså farmlivet och Movember, så det blir till att sluta raka sig, sluta cykla och fokusera på spanskan och annat. Känns motiverande.

Från de soldränkta bergen,

Isak

2 thoughts on “Ett enklare liv

 1. Ja, då har jag läst ikapp, i yen. Några delikatesser som jag fann på vägen:

  Länge leve allemansrätten!
  Jag tackade ja men sa att jag inte hade tid för tillfället.
  Min näsa är inte bruten faktiskt.
  Diegos kondomprank.
  De tazmanska köksdjävlarna

  Nu ser jag fram emot bilder på en saftig mexxar-moustaschezze. Plus att jag undrar om du pratat något om Nacho C********? Vill inte skriva ut det som du kanske förstår. ;P… Ha det så kul kompis!

Comments are closed.