Mot den kungliga hufvudstaden

Morgonstund har någonting i mund, men det råder delade meningar ifall det är guld eller om det är något lite mindre ädelt. Jag är efter en för tidig revelj på väg till Stockholm med Pelle Thim och den stolte nya båtägaren Jocke. Vi ska segla hem en Lady Helmsman från Bullandö. Jag och Pelle alltså. Jocke tar bilen hem.

Igår var en fin dag! Skolavslutning i kyrkan, glada, fina ungdomar som i och för sig stämde upp dåligt i allsången men i övrigt skötte sig exemplariskt. Efteråt jordgubbstårta i solen. På kvällen var det folkfest och Roger Pontare körde ”Disco inferno” till Kramforsbornas stora förtjusning. Jag petade i mig en Ramlösa och en fatöl och hamnade till sist i konversation med Mario Kempe om livet som hockeyproffs i Ryssland. Det var väldigt intressant, faktiskt så till den milda grad att jag blev väldigt försenad till mitt bolster.

Jag har tagit igen en del sömn i baksätet och börjar återta mänskliga proportioner så smått. Jag skrev tidigare på bloggen om att vi skulle transportsegla en båt från Stockholm, och nu är det alltså på gång. Egentligen är jag inte säker på att jag har tid för denna eskapad – eller jag är rätt säker på att jag inte har tid – men jag tror det kommer vara så pass lärorikt att det blir värt det. Planen är att ta oss och båten Bella Ciao till Öregrund till söndag kväll och sedan gå direkt mot Härnösand på måndag morgon. Men vädret och andra ännu okända faktorer lär väl bestämma ehuru det är möjligt eller inte.

Jag har med mig all möjlig utrustning för att på ett tjusigt sätt dokumentera äventyret, så fortsättning följer förstås!