Vagabondbyte

God morgon!
Periklis har lämnat skutan. Han fick plats på en annan svensk båt med destination Las Palmas och eventuellt Västindien.

Innan vår vän försvann hittade han en annan vagabond på bryggan som han oblygt bjöd in till Sofia igår kväll, lagom till kvällsvarden. En italiensk kille som även han letade lift till Karibien. Det verkar finnas ganska många liftare i förhållande till antalet båtar som vill plocka med sig en okänd medmänniska utan några större seglingserfarenheter. Eftersom den här killen inte hade någon båt eller någonstans att sova erbjöd jag honom Periklis plats i båten och i detta nu ligger han väl där och snoozar loss bäst han kan. Jag tror dock att jag ska kasta ut honom efter frukost.

Egentligen har jag ingenting emot att han är på båten och egentligen borde jag väl låta honom sova där eftersom det är värdigare än att sova på stranden, men jag orkar inte agera härbärge. Jag känner för bara hänga med Emil ett tag och prata svenska och inte ta främlingar i beräkningen.
Detta skapar en viss konflikt i mitt inre och det är kanske därför jag skriver lite om det, men jag tror ändå beslutet är fattat.

Utöver detta bryderi kan jag meddela att vi cyklade omkring på ön igår, med en nyvunnen bekantskap från Polen som heter Igor. Det var roligt och vi kanske kan producera en film om det idag.

Hej hej!

One thought on “Vagabondbyte

Comments are closed.