Trött

Jag är trött. Och less. Jag hittade en låda med barnböcker i gästhamnen där vi är nu. Massa Astrid Lindgren och sånt som jag inte vill läsa. Men även Ivanhoe stod där undangömd, bortglömd och inbunden i en gammal torr och trasig pärm. Jag kollade på baksidan men den var för sliten för att kunna tyda, men jag såg något om ”bra ungdomsböcker” och tänkte att det kanske inte var något för mig den heller. Jag älskar annars böcker med slitna pärmar och gammaldags språk som bara är skumt. Jag öppnade boken och såg att första meningen innehöll något om en ”fager nejd” eller slikt. Jag tog den där och då. Ingen annan kommer uppskatta boken som jag bestämde jag mig för, så nu är biblioteket utökat.

Men, åter till tröttheten. Eller, skit i den förresten. Den är vad den är och jag försöker bibehålla en god inre dialog. Jag är säkert i värre skick någon annan gång och kan avhandla det då.

Jag pratade med Alex Fälldin igår förresten. Det var mycket roligt och intressant och jag svamlade och var obegriplig om vartannat. Det var som när jag besökte radion i vintras och Tullamaja menade att vi gjort årets flummigaste intervju. Alex är alltså journalist på Allehanda i sommar, och även lillebror till en barndomsvän. Och han ska väl skriva ihop något om min resa. Det är kontexten. Vi filosoferade fram och tillbaka om allt möjligt spännande, som frihet och trygghet, jobb och rutiner. Han hade några intressant resonemang och det hade jag också tror jag.

En sak till. Jag träffade en tysk gubbe med mycket hår i öronen igår. Alltså väldigt mycket hår i öronen. Alldeles vitt och faktiskt fint. Även skägg och en totalt rödbrun näsa. Han såg gammal och frisk ut. Vi har pratat på radion idag under seglingen och kanske slår vi följe mot Tyskland dit han är på väg tillbaka. Eller så gör vi inte det. Fiete kallas han och så mycket mer vet jag inte.

Nu ska jag sova. Jag är ju faktiskt jättetrött och det här inlägget är väl bortom begripligheten antar jag. Sov gott!