Tre veckor kvar

Hej!
Idag är det endast tre veckor kvar innan jag ger mig av. Det känns väldigt spännande och helst skulle jag glida iväg tidigare. Det skulle vara oklokt med tanke på att mycket återstår.

Jag ringde Kent på Norrkust marina imorse för att höra hur det gick med livflotten och fick positiva besked. Den höll måttet och kommer således att åka monsun på de sju haven åter en gång. Förhoppningsvis kan den ännu en gång åka med utan att användas. I övrigt hade Kent fullt upp men han skulle försöka färdigställa offerten så jag kan beställa grejerna och slutföra rustningen.

Jag har även fått dille på att ta någon form av yachtmästarlicens och inledde nyss en kontakt med Simon Thompson, som jag förstår är utbildningsledare på Yachting Sotogrande och en helylle karl. Jag träffade honom på min cykeltur, eller i det här fallet färjetur, mellan Spanien och Marocko. Han omnämns kort i detta inlägg.

Jag fick nämligen en snilleblixt. Om jag trivs med långseglarlivet kanske segling kan vara något att jobba med. Via en sådan yachtmästarlicens kanske jag då kan hitta ett trevligt jobb som betalar en slant innan jag köper en till onödigt flådig Hallberg Rassy.

Typiskt mig för övrigt. Trots att det nu alltså bara är tre veckor kvar till äventyrets start kan jag inte hålla mig från att dagdrömma om livet ännu längre fram och hur allt skulle vara bättre med akterkabin och högre lys-tal. Egentligen har jag ju den båt jag vill ha. Nåja, det verkar ligga i min och människans natur. Det är bara acceptera, dagdrömma en del men också njuta av det jag faktiskt redan har och leva i nuet.