This is England

Jag har goda nyheter och andra nyheter för den som är intresserad. Alla på båten lever och mår bra. Sofia flyter fortsättningsvis som en kork och vi verkar ha löst kylningsproblemet.

Vi tittade noga och flera gånger på instruktionerna som förklarade hur kylningen skulle vara kopplad på motorn, och var rörande överens om att några slangar satt galet. Utan större svårigheter flyttade vi om slangarna och startade motorn vilket gick bra. Vi körde den även cirka fem timmar och den höll sig kall hela vägen till Brighton. I förra marinan i Eastbourne fick jag även numret till någon kringvandrande motoringenjör som jag ringde tidigt på morgonen. Sömndrucken svarade han vresigt något som inte bör återges här då jag eventuellt har minderåriga läsare. Jag tog då tillfället i akt att använda mig av min grumliga Cockneydialekt för att diskutera kopparpackningar till inombordsmotorer och snart fattades tycke mellan den morgontrötta mekanikern och den numera mustaschprydde svensken. Inom några timmar hade Nathan som han hette skickat en av sina undersåtar med bil till vår båt, och där kunde jag fylla fickorna med packningar för att täta dieselläckaget. En pund ville sedan denna gårdfarihandlare ha för besväret. Jag gav honom fem och alla blev nöjda och glada.

Med packningarna bytta verkar motorn för tillfället vara tät. Jag ska på morgonen städa upp den diesel som skvalpar omkring under så jag kan få mig en uppfattning ifall det kommer mer.

Detta som ni nu läst ska representera de goda nyheterna. De andra nyheterna är att vi är i Brighton (vilket jag redan skrivit) och att vädret är sådär som man kan föreställa sig i England. Fuktigt, regnigt och blött. Vinden blåser från sydväst vilket passar oss otroligt dåligt, men så ska den fortsätta säkert en vecka till. Idag ska det också blåsa rätt kraftigt vilket gör det rätt lönlöst att ens åka ut. Möjligheten finns ju att med hjälp av tidvattnet köra i sex timmar, men jag kan tänka mig att det blir en jobbig färd i motsjön och alltså inget som känns lockande.

Nu ska jag kliva upp för att leta rätt på någon lokal skeppare som kan ge oss tips. Igår var det en figur som strök omkring på bryggan som jag är intresserad av att stifta bekantskap med. Han såg ut som en galonklädd Gandalf och borde antingen kunna säga något lustigt eller vist, eller skicka några besvärjelser för bättre väder.

Spanien känns för tillfället väldigt långt borta.

Kram!