Skärgårdspirater

God morgon medmänniskor!

Jag och Johan har tappert utmanat Stockholms skärgård och klarat uppgiften galant. Vi har inte krockat med varken ö eller annan båt och vi har haft det tämligen toppen vill jag påstå. Vi tog oss från Gräddö till Runmarö där vi ankrade på ett väldigt grunt ställe i en privat vik. Sjökortet visade att man med fördel kunde lägga till där, men det var lögn och förtal. Vi gled in och förstod snart att alla bojar och grynnor tillhörde mäktiga fastighetsmagnater. Vi orkade inte flytta oss, så vi kastade i ankaret och tog ut Wasa en sväng för att loda djupet kring båten.

Igår var det blött och regnigt första gången på länge men vi seglade mot Dalarö med humöret på topp och bukarna fyllda med polarkakor och chips. Vi tog oss fram i tid för att hinna organisera om hela båten så att den nya besättningen skulle få plats. Saker flyttades och slängdes och till sist hade vi skapat rätt mycket nytt utrymme utan att egentligen förlora någon komfort.

Stefan och Teresa mönstrade på under kvällen och verkade sympatiska och trevliga. Vi åt några oliver och drack lite bubbelvin som Stefan hade med sig för att fira sin nya status som bostads- och arbetslös. Vi pratade om att segla mot Gotland och därför vaknade vi tidigt i morse. Men nu verkar vi inblåsta av otrevliga byvindar och ett allmänt vinande i riggen.

Vi kanske kommer iväg mot Utö i alla fall. Men i så fall senare.