På studiebesök

image

Jag har refererat till Jerk och både hans blogg och båt Vindela flera gånger. Jag har också pratat med Jerk flera gånger och nu har jag faktiskt träffat honom och hans båt också. Jag kom hem i förrgår från en roadtrip som på det hela taget var lyckad. I slutet av den fick jag dock avhoppsbeskedet, så jag blev tämligen disträ och ofokuserad den sista biten.

Hur som helst. Familjen är på semester och bilen var fri att använda, så jag bestämde med Jerk att hans gamla långfärdsutrustning skulle falla i min ägo, och att Kristi himmelsfärd var en så fin tid som någon att utöva denna transaktion. Jag körde de typ 60 milen med en skiva från Melodifestivalen som prövande och tärande (men ibland även uppfriskande) resekamrat. Jag kom billigt över både en satellittelefon och ett soltak i händelse av att jag faktiskt tar mig långt söderut. Jag fick också tid att inspektera Vindela och likheterna med min båt var slående, vilket inte är så konstigt med tanke på att det är samma modell.

Det framkom att den gamle sjöbusen hade en livflotte liggande hemmavid, så när vi klappat Vindela adjö satte vi av mot Katrineholm och Jerks väldigt vackra gård. Livflotten hittade vi efter att ha gått igenom minst tolv utrymmen för lagring och sedan återvänt till första utrymmet för en ny granskning av mina skarpa (men ändå defekta) ögon. Den måste packas om och genomgå service, men förhoppningsvis är den bra trots sin ålder.

På vägen hem stannade jag i Uppsala och träffade både kusin och gammal kompis från lumpen. Det var väldigt trevligt. Lumparvän Oskar hade bakat surdegsbröd och vi pratade en del om denna hipstergrej. Jag hade då fått besked att Johan inte ville med på resan och sökte sällskap. Svaret, eller tipset, blev: ”En surdeg!” Så kanske, om mina nya försök att i etern hitta besättning misslyckas, så tar jag med mig en surdeg som första styrman.

Idag är det sjösättning!