Ny besättning

Hejsan!
Vi är ett nytt gäng och på gång igen! Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det här, men jag tänkte bara berätta att det åter en gång är ny besättning på Sofia. Katarina från Kroatien och Periklis från Frankrike. Det är mycket fransmän på båten överhuvudtaget känns det som.

Jag och Emil var på couchsurfingmiddag i lördags och där blev Katarina, som så många andra, intresserade av seglingen. Gemene man verkar ju bli det. Så de vill följa med och får följa med. Sen blir de sjösjuka. Katarina kom i alla fall till båten igår kväll klockan 0000, cirka fem timmar innan revelj och inställde sig tillsammans med flera byttor hummus, linsröror och diverse vegetabiliska delikatesser. Hon var rätt trött på morgonen och återfick aldrig riktigt färgen i ansiktet, för klockan 0615 lämnade vi hamnen för det oförlåtande havet som gav henne vad hon tålde. Även Periklis, som i alla fall seglat några veckor tidigare såg lite blek ut. Han hävdade dock att det bara var trötthet, för han dök upp vid 0530 i marinan efter att ha tagit en taxi från sitt tillfälliga läger i Lissabon. Han gick under segelturen ner och tog sig en tupplur medan Katarina stannade uppe i sittbrunnen och tog sig en tupplur. Det såg rätt festligt ut. För mig och numera sjövane matrosen Emil var det kavlugna havet ingen match och vi höll humöret på topp.

Hur som helst, Periklis satt igår kväll i marinan och skalade ett granatäpple och tyckte jag såg ut som en bekant, och på så vis uppstod konversation. Det visade sig att han sökte lift till Kanarieöarna och det passade ju ganska bra att jag då hade en båt som skulle till dessa öar. Han fick skynda sig hem, packa sina väskor och sedan ta en taxi tillbaka och resten har jag redan berättat.

Nu är de nytillkomna på stranden i Sesimbra medan jag och Emil håller ställningarna på båten och svettas sönder. Det är fruktansvärt varmt och vindstilla här.

Det finns en del bilder på Periklis kamera, men eftersom han är på strandpromenad kan jag inte visa dem här just nu. Men det kommer!