Malmö

image

Jag och Marcus var alltså i Malmö igår, medan Dariya till sist tog sig till Kåseberga och Ales stenar och Teresa besökte diverse bagerier i Trelleborg. Det blev en lång och på många sätt underbar dag.

Vi kom fram vid 0900 och började dagen med en två timmars frukostbuffé tillsammans med Marcus syster och min kusin Linnea. Sedan fortsatte det i lugnt tempo, med ärenden (hittade storslagen litteratur på ett antikvariat) och kompishäng. Mika kom förbi en sväng och sedan en kompis till Marcus, Fanny. Hon lotsade oss till falafel, öl och folkets park där vi förtärde läckerheterna tillsammans med ett förfärligt parti backgammon där nybörjarturen gjorde sig påmind. Detta kapitel visar bilden i topp på bästa sätt.

Tyvärr var vi alltför snart tvungna att lämna parken och det fina livet för att åka till Hjertmans och Biltema. Det var väldigt tungt för både jag och Marcus trivdes väldigt bra. Gärna hade jag stannat en dag till eller två, särskilt med tanke på att Fanny lockade och frestade med pubvändor och allmän dekadens.
Som goda kristna sjöfarare tog vi dock den asketiska vägen ut och återvände till moderskeppet som guppade i Gislövs läge.

Jag känner här att det inte riktigt tydligt framgår hur härligt det var i stan, men det var hundra procent alltså. Verkligen.

Av någon anledning stod det en öppen konserv fiskbullar i båten när vi kom tillbaka, som för att ytterligare förarga oss och påminna om det karga livet på sjön. Med hummersåsens doft i näsborrarna somnade vi till sist.

Några saker till vill jag nämna som jag glömt att skriva om tidigare.
Jag har haft fortsatt kontakt med Elias och här är en bild.
image

Han satsar på att bli den yngsta skandinav som ensam seglar över Atlanten. Så har jag i alla fall förstått saken. Mycket inspirerande och genom snacket med honom har jag blivit avundsjuk på mig själv igen.

Jag har även fått några väldigt fina kommentarer och meddelanden. Tack så jättemycket alla som uttrycker sig så fint! Det gör mig väldigt glad!

Nu styr vi kosan mot Danmark. Det känns väldigt nervöst faktiskt. Mer om det i nästa inlägg.