Inblåsta

Laura skrev ett litet brev, hälsning eller inlägg. Eller vad man nu vill kalla det. Jag la upp det på den engelska varianten på sidan men tryck HÄR för att läsa.

Igår blåste det ungefär kuling hela dagen. Vi vaknade tidigt på båten efter att ha sovit dåligt på grund av att båten gungade, vinden tjöt och att vi gnekade mellan de alldeles för trånga bommarna vi låg. När vi skulle ta oss in mellan dem ploppade typ fendrarna över sidorna för att få lite mer svängrum. Det dög naturligtvis inte så vi forcerade ner dem för att bespara Sofia vackra fribord, men istället gnekade de under natten för att gäcka oss.

När vi väl klev upp var det inte tal om att åka iväg, så vi gjorde diverse ärenden istället. Käkade frukost på ett bageri, tog en tur till Handen för att köpa ny flytväst och fyllde upp tanken med diesel typ. Vi sov även siesta och åt en ruggigt god kulglass med mjukglass i våffla. Framåt 2000 skulle vinden lugna ner sig och det gjorde den också, så då hissade vi våra segel och seglade till Utö. Vi kom fram rätt sent så Rikard och hans båt Iron maid hade redan gjort natt. De hade haft en tuff dag eftersom de försökt segla till Gotland på morgonen. Det hade enligt säkra källor slutat med att Rikards nyss påmönstrade gast Björn hade kastat upp över relingen och de hade fått avbrutit överseglingen.

Stefan och Teresa funkar fint på båten – än så länge. Man lär sig massor av att ha nya människor på båten och jag hoppas innerligt att det fortsätter på samma positiva sätt. Jag fick mail från en kille som ville mönstra på istället för att tyna bort på Energimyndigheten också. Det hoppas jag kunna lösa även om det ser rätt fullt ut på besättningsfronten.

Det är blött och grått på Utö. Kanske kastar vi loss mot Gotland efter lunch. Kanske inte.

One thought on “Inblåsta

  1. Hej, om jag vill söka efter dig på marinetraffic, vad ska jag söka på? Tack för att du delar med dig av ditt spännande äventyr!

    Hälsningar Ulf

Comments are closed.