God jul

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

God jul fina du/ni!
Jag mår prima toppen som ni kan se på bilden jag lyckades ta med självutlösaren. Jag har varit på julspinning på gymmet och svettats några liter vätska som jag nu återställer med vatten på det mest asketiska sätt. På båten finns varken julmust, julöl, glögg eller något annat än vatten. Men det finns väldigt mycket frukt och godsaker så frossandet kommer antagligen inte bli mycket sämre än hemma i Sverige.

Segelmakaren har inte hört av sig så det blir en stilla jul på hemmaplan.. typ. Jag kanske nämnt det tidagere, men det finns ett soppkök nära till hands dit Luca går och äter typ varje dag. Eventuellt följer jag med alla vagabonder dit för att fira jul, eller så stannar jag vid båten och firar med Håkan på en annan svensk båt här i marinan. Det lutar nog mot att fira med vagabonderna dock. Tyvärr har jag inte haft någon spanska taxeringskalender och inte heller jobbat på posten, så jag kommer inte bedriva någon Robin Hood-verksamhet som Karl-Bertil, men det kanske inte behövs när det är sommarvärme varje dag.

Tjejerna blev till sist tvungna att mönstra av den andra båten i marinan, som Luca förutspått. Adriana hade någon polare en mil bort och flyttade in där, och tysk-japanskan Magda, eller Yuriko, har sovit på Sofia en natt. Nu blev det dock så att jag fick nycklarna till lägenheten som ägs av tjejen från Singapore, Jen, och där kan Magda sova en vecka innan Jen kommit tillbaka från Sicilien. Ja det är lite stökigt fram och tillbaka, men julstämningen finns i mitt hjärta och allt går att lösa uppenbarligen.

GOD JUL! Jag tänker på er mycket! Puss och kram!

2 thoughts on “God jul

  1. Hej Isak !
    Har med stort intresse läst in blogg och jag är sjukt imponerad av dina äventyr… Hade gärna varit med in person men saknat möjlighet… Fast genom dina målande beskrivningar har det allt som oftast inte behövts, haha ! Jag har varit där ändå liksom. Det kanske känns ensamt på Sofia sä här i juletid långt från Kramfors, men i Hudik är vi med dig iallafall. Och du , det där om att Emil är vår tids ” Stor-Erik Marklund” var otroligt kul och träffande, haha ! Tänk att du fick en skoterraggare från det mörkaste av Jämtlands inland att plåga sig själv med sjösjuka och annat elände på oceanen, det närmaste han varit något sådant innan är väl en roddbåt på Storsjön eller så… Ha det så jävla bra och drick ditt vin ur en plåtmugg !

Comments are closed.