Frying Friday

Hola!
Jag har ännu en gång återuppstått från de nästintill dödas rike. Ifall min inspiration håller i sig sisådär 10-15 minuter kanske jag lyckas redogöra för detta lilla kapitel i mitt liv. Jag har även installerat ett tillägg för wordpress för att skapa ett bildspel och illustrera hela härligheten.

På S/Y Sofia har vi två fredagar i rad haft Frying Friday och med litervis billig olja och värme friterat främst potatis. Vi har ätit så kolestorolvärdet stigit högt över masttoppen och inte slutat förrän all potatis på båten tagit slut. Igår, med Markus och Emelie från S/Y Emma på besök tryckte vi i oss ungefär tre kilo potatis delat på fyra personer, så ni förstår hur våra blodkärl och kapillärer måste se ut. Utöver nyss nämnda potatis försökte vi oss också på lökringar i fredags med blandat resultat. Nästa fredag kommer antagligen inte att känna några gränser alls. Vad som helst kan friteras.

För att runda av bjudningen och lösa upp en del av fettet i våra svullna kroppar serverades portvin, vilket även agerade förkepa för mig och Jascha som lokaliserat en couchsurfingfest inne i Porto. Efter portvinet och en yvig sväng med deoderanten gav vi oss iväg med metron för att sluta oss samman med övriga vagabonder i Porto.
Sammankomsten var mycket lyckad. Det var säkert 20 soffsurfare på plats och den billiga ölen flödade både till höger och vänster. När den flödat tillräckligt kände vissa att det var dags att dra ut på lokal, och eftersom Jascha var en av dem kände jag att det var rimligt att följa med.
Det var helt hemskt med folk på gatorna och på klubbarna och barerna och folk skrattade, dansade och sjöng. En som inte gjorde någotdera men som ändå fick titeln ”kvällens knepigaste” av Jascha var en loj drogförsäljare som tre gånger frågade ifall vi ville ha några jointar eller en skopa kokain. När vi artigt avböjt övergick den skumma och söliga mannen istället till att bli någon form av tiggare och bad oss om 50 cent vilket han inte fick.

Vi fick skjuts hem av taxichauffören Americo vid 0530, och det var slutet på den spännande kvällen i Porto, och förstås också av Frying Friday. Eller slutet av veckans Frying Friday kom snarare igår, då vi lyckades genomföra lite disk trots att en hel flock vildåsnor sparkade bakut och krånglade inne i skallen. För att lindra verken såg vi på tre actionfilmer och åt ganska många Mariekex, fast med namnet Mariakex.

Igår anlände förrensten de andra svenska båtarna. Kuheli ligger bredvid, Swede dreams är någonstans i närheten och Resolute ligger på bryggan intill.

Ha det!