Familjeliv

image

Vi är utanför Karlskrona, i en liten gästhamn som heter Sandhamn. Min kära familj kom hit förra natten och igår var vi tillsammans hela dagen. Det var så mysigt och roligt! Vi åt frukost länge och väl, sen åkte vi biltema där vi tappade all energi på ungefär en timme, precis som det brukar vara när man ska handla på såna ställen.
Vi stannade i Karlskrona till klockan blev åtta och vi ätit både middag och glass och vi blivit så trötta att den efterföljande fotbollssparkningen blev riktigt seg. Som lök på laxen valde Simon att övernatta på Sofia och fick naturligtvis min plats. Jag fick sova på golvet men gjorde det med bravur och tog mig inte upp förrän nyss.

Tidsplanen är helt skjuten i sank verkar det som. Jag fick nämligen information under gårdagen om epirben jag ännu inte fått levererad. Den kan skickas på fredag, men helst till en svensk adress. Så det ser inte bättre ut än att vi får försöka segla till Skåne under den vecka som är kvar innan leveransen kommit fram. Sen får vi försöka göra ett ryck och ta oss till Kiel så fort som omständigheterna tillåter.

Allt känns bra förutom då att folk förväntar sig att kunna mönstra på båten enligt min tidigare plan. Vi får se hur saker utvecklar sig på den fronten.

Nu väntar iskallt morgondopp. Marcus har börjat jobba med nya rutiner på båten och att bada är för honom en självklarhet. Sen glider vi iväg en bit och försöker skapa en tydlig plan för framtiden.