Hockeyspelare

Denna text handlar främst om aktiva hockeyspelare. Ingen skugga ska falla över Peter ”Foppa” Forsberg.

När du spelar padel i Sverige kommer du antagligen göra det med människor som kommer från någon annan idrott. Finner du dig öga mot öga med en hockeyspelare på padelplanen finns det några saker som är viktiga att veta.

  1. Stå på dig! Hockeyspelaren har ett mycket välutvecklat korn och kan på kort tid identifiera losers, vilka den inte har mycket till övers för. Du testas ideligen. Hen (i minst 99% av fallen en man) kommer att påstå att alla dina tveksamma slag är ute, medan alla hans tveksamma slag är inne. Här får du inte vika ner dig en tum! Det är av yttersta vikt att du tjafsar och bråkar tillbaka.
  2. Det kommer inte att bli särskilt roligt! Som du redan förstår av punkt 1 så kommer det krävas att du går utanför din komfortzon men också förbereder dig på en utdragen tillställning där lite fokus ligger på spelet och mer på en underlig tuppfäktning som ingen utom hockeyspelaren själv förstår sig på.
  3. Det kommer att smälla! Hockeypadel borde bli ett kapitel för sig, men nu får du nöja dig med en snabb introduktion. Den här sortens spel passar inte den svaghjärtade eller tålmodiga spelaren. Bollen ska vinnas fort, helst genom att smasha den för kung och fosterland. Du fattar grejen. Be adviced!

Listan kan göras längre, men har du förstått de tre inledande punkterna kommer du att vara tillräckligt förberedd på egentligen allt som hockeyspelaren kan trolla fram.

Lyckligtvis är det mycket lätt att identifiera hockeyspelare, både på och utanför planen. De är ofta muskulösa och rör sig med en häpnadsväckande självsäkerhet, även om de aldrig testat padel innan. Det lättaste sättet att se om någon är hockeyspelare är dock att titta på deras klädsel. Om du börjar studien från topp till tå ska du titta efter följande saker:

  • Bak- och framvänd keps som på ett utstuderat sätt är nedskjuten över pannan.
  • Nån sorts sweatshirt. Om den redan åkt av brukar därunder finnas en gammal t-shirt som det står matchens lirare på.
  • Chillade, stora shorts utan fickor som sedemera är dåliga för padel.
  • Joggingskor om personen är på banan, och badtofflor om den inte är det.

Står det någonstans på kläderna typ CCM, Bauer eller Easton så är det en no-brainer.