Grepplinda

Finns i mängder av färger. Vissa spelare byter ofta, andra sällan. Det sägs att tjockare grepp är lindrigare mot armbågen, så vissa spelare har tillräckligt många lager med grepplindor för att få botten av racketen att likna en bit falukorv. Grepplindan är inte gratis, men är på det stora hela en så kallad marginell utgift. Om man trots det vill öka livslängden på sin grepplinda utan att tumma på själva greppet, kan man vända sin linda upp- och ner när man vanligtvis skulle ha slängt den. 50% av lindans bredd brukar nämligen vara i nyskick eftersom den täcks av lindans andra hälft. Denna manöver utförs med fördel i hemmets lugna vrå, för väljer man att göra det på plats i hallen kommer följande saker ske:

  1. Med- och motspelare börjar tråka en med ekonomiskt inriktade kommentarer.
  2. Man inser att tejpen som nyss höll lindan på plats inte kommer att förslå längre och man bestämmer sig antingen för att hitta annan tejp eller köpa en linda på plats.
  3. Man hittar ingen tejp och lindorna i hallen är slutsålda, så man blir tvungen att spela utan överlinda eller be någon av personerna som för fullt tråkar en om en linda, vilket naturligtvis bara leder till fler kommentarer.
  4. Man finner en icke tillfredsställande lösning på problemet, inser att klockan slagit 18.30, vilket är tiden då man ska börja bolla in, och svär över att man inte hunnit utföra den nyss nämnda lösningen.
  5. Trots att man för en gångs skull kom i god tid är man nu sen, stressad, arg och gör en riktigt dålig insats på banan.