Seriepremiär 2019!

Ikväll klockan 19 är det dags! Seriepremiär! Jag har tydligen bestämt mig för att det gör den här dagen till högtidsdag och har klätt mig därefter. Eleverna kommer att undra vad som står på, och deras frågor kommer inte att förbli obesvarade. Det som står på är alltså att Offerdal möter Alsen 2 på en tillfällig hemmaplan i Krokom. Alsen 2 består för kvällen faktiskt bara av massa spelare från ÖFK:s u19-lag, så det är så till vida lite rörigt. För tillfället leder de i alla fall serien. Det känns väldigt roligt att spektaklet drar igång. Faktiskt känns det nästan lite overkligt också av någon anledning. Vi har spelat två träningsmatcher, och i den senare spelade jag ”i kedjan”, vilket i stort sett är första gången som senior. Det var mycket roligare än jag hade trott, och antagligen är det där jag får spela mot busungarna ikväll också. Kanske måste jag fundera över en kreativ målgest? Lär ju bli några baljor…

De här spelbolagen låter en inte vara i fred, det har säkert alla märkt. Det är reklamer hit och dit, det är spel och dobbel på helgerna (förkastligt) och nu har deras långa arm även nått oss som fotbollslag. Titta bara på bilden nedan!

Coolbet verkar ha lagt sin näsa i blöt och försökt jobba in en rejäl jinx mot oss. De har skickat t-tröjor och Jon har en av dem på sig. Vi som seriesegrare? Jag tror ingen i vårt lag tagit de bevingade orden ”i år vinner vi ligan!” i sin mun. Jag tror även att IFK Östersunds ungdomslag rimligtvis borde vara favoriter. Men, det är lite kul också med den överdrivna uppmärksamheten man får i fyran. Undrar hur det var för alla storspelare som höll hov i gamla fyran. Den serien var ju visst extremt bra, så spelarna måste knappt fått en lugn stund va?

Så här såg vår träningsanläggning ut i tisdags. Hemskt var det. Slog man en passning längs marken samlade bollen på sig så mycket snö under vägen till adressaten att denne riskerade att bli mosad om den inte mötte bollen innan det var för sent. Som tur var blev ingen mosad, för vi är utmärkta möta-bollen-spelare, och därför kan vi i afton ställa upp med tillräckligt friska spelare för att göra den här premiären till en minnesvärd och trepoängsfylld upplevelse. So long!