Lanza än så länge

Hej!
Efter att ha bott med min kamrat Emil ett tag har jag tydligen kommit in i höghastighetsliv som jag gör mitt yttersta att upprätthålla även i paradiset Lanzarote. Det finns inget sug att ta en deckare och lägga mig vid poolen och låta dagen passera och huden rodna på ett sådär ohälsosamt sätt. Bränt mig har jag dock lyckats med ändå, men inte så mycket.

Jag anlände i fredags förmiddag och tog mig på fastande mage till båten medelst buss. Det fanns mycket ris och kikärtor på Sofia och allt jag hittills ätit i båten är ris och kikärtor. Mycket spartanskt och enkelt. Vi såg en film på filmfestivalen här i stan och där åt två kvinnor typ kokat isbjörnsskinn så jag är tacksam för den lyxiga standard jag ändå har på segelskutan.

Hursomhelst, jag tänkte ta veckan som ett träningsläger och min Brompton har verkligen fått sträcka på ekrarna hittills. Varje dag har jag cyklat några mil. I fredags till turistinfernot Puerto del Carmen som är Lanzarotes Sodom och Gomorra.
Igår cyklade jag till en marknad i Teguise som ligger kanske 15 km bort. 15 km av motvind och uppförsbacke. Det har blåst kopiöst mycket sedan jag kom och cyklingen har alltid varit hemsk en av vägarna. Till Teguise tog det säkert 90 minuter av vilt trampande, svett och god mental monolog. Det som lockade i byn var söndagsmarknaden. Det fanns kaktusburgare, aloe vera, samma britter som i PDC från kvällen innan och vargtröjor förstås. Efter att ha fikat fick jag höra att Lanzarotes fotbollslag hade hemmamatch som börjat för tio minuter sen i Arrecife. Jag slängde mig direkt upp på hojen och tänkte att jag nog kunde hinna till andra halvlek i alla fall. Väl ute på vägen i stort sett flög jag fram driven av nedförs, medvind och ett fotbollsspektakel att se fram emot. Jag uppskattar att vägen ner gick ca 900% snabbare än vägen upp och jag hann innan visslan gått för första halvlek.
Efter matchen drog jag till stranden och hittade ett gäng som gjorde slacklining. Jag gjorde några bedrövliga försök innan jag fokuserade på att sparka min illa tärda volleyboll. De tipsade i alla fall om hur jag kunde kontakta Cathrine, en svensk tjej i Arrecife som jag träffade förra gången. Det lyckades jag med och vi sågs en sväng framåt kvällen.

Idag ska jag nog cykla till Costa Teguise. Jen som jag hängde med en del sist kanske jag också ska träffa.

Hejdå!