Kirgizistan om ca 12 timmar

Hejsan!
Jag ska cykla mountainbike i Kirgizistan med Toby som jag träffade (och vars toalett jag idogt besökte) under min Europeiska exkursion. Just nu är jag på flygplatsen i Istanbul och tittar på fotbolls-vm. Några i familjen och släkten har efterfrågat bloggiska uppdageringar, och kanske kan jag stå till tjänst. Antagligen är inte 4g-nätet av världsklass på slätterna och nomadernas jurtor saknar antagligen wi-fi (även om det naturligtvis är det första jag desperat ska fråga efter om jag blir inbjuden till en), men kanske kan jag ändå hålla omvärlden uppdaterad på något sätt.

Mycket har hänt sedan sist, men jag heter fortfarande Isak och verkar fortfarande ha en fäbless för upptåg. Jag är numera 31 år, har mustasch och samma kläder som under mina andra resor.

Cykeln är förpackad i en kartong som jag hoppas dyker upp när jag landat i Kirgizistan. Mina farhågor är att jag ska bli tvungen att dricka otjänligt vatten, att jag ska frysa mycket eller vara alldeles för varm. Terrorister och andra stråtrövare hoppas jag håller sig undan.

I övrigt har jag inte så mycket mer. Jag färdas eventuellt i Sven Hedins och Djingis Khans fotspår. Vi kan väl höras?

Kramar!