Inför junior-VM

Jag har enkomt haft en dag i Castellón, men det känns som jag varit här nästan en vecka. Så pass intensivt har jag levt ärade läsare! Om Paris, Barcelona och resan hit tänker jag inte nu berätta, för det känns som en svunnen tid, även om det bara är någon dag sedan.

Platsen för stunden är Padel Center Castellón, för genom hårt detektivarbete har jag tagit reda på att det är här svenskarna tränar sista dagen innan junior-VM drar igång. Gruppen består av 24 spelare, några tränare och några föräldrar. De jag pratat med är trevliga och glada. Hur det ska gå i tävlingen verkar ovisst, ”men spanjorerna är ju bra”. Det är faktiskt två tävlingar, en individuell där förutbestämda par ska fightas mot varandra enligt ett hederligt herreman-på-täppan-system och en lagtävling där alla lag möter alla andra i sin grupp.

I den individuella tävlingen är det alltså djungelns lag som gäller. Vinna eller försvinna. Paren har jag inte riktigt koll på för stunden, men all info finns på http://www.mundialmenores.com/ . Alla svenskar har av någon anledning klarat sig undan kvalen, men på en annan klubb i stan spelar andra par mot varandra för att få vara med i huvudtävlingen som alltså börjar i morgon.

I lagtävlingen har jag förstått det som att en match består av tre matcher. Tränarna bestämmer vilka två av exempelvis tjejerna som ska representera laget i delmatchen för 14-åringarna (eller vilka åldersgrupper det nu är), vilka som spelar för 16-åringar och så vidare. Jag antar att det blir så att om man vinner två av dessa delmatcher så tar man hem matchen. Kanske delas poäng ut enligt något system? Ingenting av det jag skriver ska ses som en absolut sanning, för jag killgissar en del och organisationen är ganska rörig. Ifall det finns ett intresse kan jag återkomma. Lottningen för lagtävlingen sker under öppningsceremonin senare i dag.

Nu ska de visst ta siesta här på klubben. Svenskarna har åkt tillbaka till Benicassim för lunchbuffé och jag sitter ensam med mina digitala mackapärer och fixar. Antagligen cyklar jag ner till den andra klubben och kollar in kvalen för den individuella delen. Igår efter jag själv spelat en helt bisarr match såg jag några 16-åringa från norra Spanien som lirade en träningsmatch. De var extremt skickliga.