En bra start

Solen skiner i Östersund och jag är ledig. Jag ska gå ut en sväng i solen för ingenting vettigt händer här inne.

Hur som helst, jag rivstartade mitt lilla projekt igår med samtal till Bris, besök till Skatteverket och en att-göra-lista. Jag fick bra kontakt med en kille på Bris som kunde hjälpa till med att hålla reda på insamlade pengar genom mitt projekt.

Vid närmare eftertanke fick jag ännu mer gjort. Jag tänker cykla på min Brompton och cyklar man Brompton i tävlingssammanhang har jag förstått att det är uppskattat att klä sig med lite stil. Igår hittade jag en rätt tjusig tweed-kavaj som är mitt första steg i någon sorts slarvig gentlemannaklädsel som kommer att göra cykelturen mer elegant, glamorös och troligtvis svettig.

2014 köpte jag min Brompton via Cykelbyggarn i Sandviken. Särskilt en gubbe, Uffe, var väldigt hjälpsam och jag försökte igår nå honom via telefon. Tyvärr hade han pensionerats, men en viss Peter på samma butik verkade positivt inställd till att hjälpa mig med att piffa till cykeln inför våren och sommaren. Såhär gick samtalet till ungefär:

”Eh. Jag heter Isak och köpte en cykel hos er förut. Jag ska göra ett välgörenhetsprojekt och tänkte kolla om ni kunde sponsra mig med lite grejer till nyss nämnda cykel.”
”Det tror jag absolut vi kan göra. Ska vi skicka grejerna till dig eller hur tänkte du?”

Han var så hjälpsam att jag blev både paff och tunghäftad. Vi kom fram till att vi skulle hålla kontakten.

Solen och våren kallar utanför fönstret. Kram!