Egen vikarie

Vecka elva, när jag försöker göra mig förstådd på knackig spanska, kommer Gunilla Sjölund vikariera för mig. Helt sjukt. Jag ska alltså ha en vikarie. Gunilla var för övrigt den lärare jag själv hade när jag gick på högstadiet och det tillför om möjligt lite krydda till denna inte så storslagna berättelse. Jag kommer inte heller ha en enda lektion som ordinarie lärare innan Gunilla täcker upp för mig. Men så är det väl när man är med i ett rockband tänker jag.

Jag hade i alla fall överlämning från den gamla läraren idag. Det känns bra men lite svårt att greppa all information som plötsligt hamnade i mitt knä. Det är inloggningar hit och dit och betyg och omdömen och läroböcker och så vidare. Det blir bra i slutändan men just nu är det mest omtumlande.

För att återfå fattningen ska jag iväg till båten en sväng och komma igång med den, sedan ska jag försöka slå min pingisfrälste lillebror i just pingis. Det var rätt längesen vi spelade mot varandra, och han har både nytt racket (som jag sett) och någon ny loop och serve (som jag hört talas om), vilket borde göra denna drabbning till den hårdaste hittills. Det blir en bra dag, och en fin start på ett långt sportlov!