Uppladdning

Igår efter att ha sagt tack och adjö till Hamburg – efter en spartansk frukost av frukt och nötter, samt ett besök på den intensiva fiskmarknaden i hamnen – satte jag åter upp på min trofaste Brompton och begav mig söderut. Målet var ett naturskönt område kring Bispingen, ca sex mil söder om Hamburg. Men där hamnade jag inte alls.

Jag hade bestämt mig för att prata tyska och det beslutet förde mig uppenbarligen på villovägar. Jag blev tidigt tipsad om att cykla till byn Winsen för att därifrån åka vidare mot mitt mål. Väl i Winsen stoppade jag ett äldre par på cyklar med ett självsäkert ”Entschuldigung!”. Seniorerna tittade nyfiket på mig medan jag försökte komma på vad jag skulle haspla ur mig. Jag var rätt osäker men sa till sist att jag var från Sverige och undrade hur jag hittade till München – som kanske låg 80 mil bort från kullerstensgatan i den pittoreska hålan. Tyskarna tyckte det var väldigt festligt och frågade om jag hade en karta. Det hade jag inte, så då togs beslutet att vi skulle hoja till deras hus och hämta en. Gubben rände in i villan medan jag och frun konverserade på gatan. Väldigt trevligt var det. Fem barnbarn hade hon och hon gillade gymnastik och blommor. Gubben kom ut med två kartor som han stoppade på mig tillsammans med en vägbeskrivning i stil med ”Följ den vägen i en oändlighet!”.
image

Efter att ha följt vägen några mil kom jag in i en stad som kanske hette badrowik (??). Det var massvis med folk på vägen genom stan och jag tänkte att jag borde fråga någon vad det var för jippo. Fast å andra sidan var jag lika intresserad av att cykla i en oändlighet. Det som dock fick mig att sadla av var ett bekant Acdc-riff levererat av en speleman i bandet Rock N roll deputyz. Den här söndagen var det nämligen den årliga kombinerade stadsfesten och bilmässan. Med liveband och starköl. Perfekt träning inför oktoberfest! Så där satte jag mig med några glada germaner och övade ölhävning och snackade cykling och hårdrock. Festen tog slut innan middag och det gav mig tid att hitta en camping två mil norr om Uelzen. En prima dag skulle jag kunna sammanfatta det som.

image

Det här blev lite väl utförligt och långtandigt så ursäkta. Fast jag har ändå sållat bort spännande episoder, exempelvis hur jag förkastade ett förslag om att gå på saltmuseum.

Frustrerad över bildhantering

Isak