Tvålförsäljning

image
En förfärlig bilfärd har tagit oss till utkanten av Alicante för en ekologisk marknad, precis som förra helgen. Under ungefär hälften av bilresan agerade ett av barnen ljudlig siren. På varje utandning kom ett gällt, rytmiskt skrik i ren och skär förtvivlan. Jag tror det berodde på att det inte fanns någon musik i bilen. Den pojken skrämmer mig lite med sina intensiva utbrott. Jag satt där i mitten med den nästan besatta storebrodern på vänster sida, skrikandes, och lillebror Tyrion på höger sida, jollrande om nån fisk. En nors antagligen. Han är soft. Suger på ena handens tumme medan den andra handen allt som oftast greppar närmsta örsnibb, vanligtvis hans egen. Men om någon av föräldrarna bär honom kopplar han ett stadigt tag om dennes öra och släpper inte.

Jag smet ganska kvickt iväg när vi kom fram, i jakt på bankomat, toalett och föda med lite härliga e-ämnen och konserveringsmedel i. Gifter och kemikalier kanske kan stabilisera min kropp som verkar lite chockad över ett överskott av naturliga och hemgjorda mandelpatéer, örtsoppor samt diverse svampar och soppar med välgörande egenskaper. Min organism undrar nog vad som hände med pulversoppor, färdigskivad ost och mjölkchokladen som tidigare drivit mig framåt mil efter mil likt raketbränsle.
image
Här är förresten en bild på mig från hälsopromenaden i torsdags.

Jag ska nog ge mig tillbaka till tvålen och se om jag kan göra någon nytta, det duger inte att sitta och suga den vämjeliga märgen ur en majonnäsförpackning hela förmiddagen. Daniel ska visa hur man destillerar örter och utvinner essentiella oljor ur timjan och rosmarin på torget. Kanske kan det skapa en köphets av eko-tvål liknandes den som jag själv förväntar mig få uppleva när jag landat på hemmaplan. Hemska tanke.

Till alla följare som finner större nöje i min ansiktsbehåring än mina eskapader på kontinenten kan jag säga att det inte händer så mycket på överläppen. Mustacharlie är fortfarande i någon sorts fosterstadie men kommer säkerligen utvecklas till något fantastiskt. Tålamod mina vänner.

Från ett vintrigt kustlandskap,

Isak

One thought on “Tvålförsäljning

  1. Har du någon plan för hur du ska ställa Pablo i skymfens skugga? Hur ska du trumfa den arbetshästen? Jag tror du kan göra det, men du bör ha mer än vedstaplaresset innanför din rockärm! Ser fram emot att läsa mer i ämnet!

Comments are closed.