Sverige

Jag är ensam på flygbussen mellan Skavsta och Stockholm, och lika glad är jag för det. En otroligt surrig finne som luktade gammal vodka började nämligen ansätta mig redan i Malaga och ville ha sällskap hela vägen till centralen. Han hade tydligen spelat ishockey i finska landslaget, varit bästa soldat bland de finska fallskärmsjägarna och framgångsrik affärsman längs spanska guldkusten. Det var säkert sant alltihop, så det var ju bra gjort av honom att få det ointressant måste jag säga.

Innan denna finska mirakelman presenterade sig genom att säga ”Going home for X-mas?” var de svenska vibbarna påtagliga. Blonda luggar lite varstans, vilt dividerande om hur pengarna bäst spenderades i taxfree-shoppen och spekulationer om att det antagligen inte var 22 grader varmt och sol i Stockholm.

Nu är jag i alla fall här. Grymt skönt! Och en ny finländsk mångsysslare har adderats till min digra lista över kontakter.

Ses snart!

Isak

2 thoughts on “Sverige

  1. Har varit väldigt interesant och roande att följa din blogg! Välkommen hem. God Jul önskar jag dig från San Diego.

  2. Det står Isak i min almanacka… Grattis på namnsdagen! By the way: Bilar fr Sthlm till Svall på söndag, om du ska hemåt så vet du… /Magnus

Comments are closed.