Radiomedverkan

Det händer inte mycket spännande här på gården och det ska bli skönt att åka vidare till Granada i morgon. Vi klipper vidare på olivträden, praktiserar spanska och engelska om vartannat och försöker få tiden att gå. Ägarna är borta och spelar golf och utför heminredningsuppdrag på dagarna medan deras gård förfinas av billig arbetskraft. Det är väldigt annorlunda jämfört med det andra berget och gården.

P4 Västernorrland ringde i alla fall innan lunch och erbjöd en paus från sekatören som jag självklart tackade ja till. Via Skype gjorde vi sen en stel intervju som inte var särskilt bra. Det är väldigt underligt hur det fungerar. För innan intervjun startade på riktigt, och efter den var färdig, hade jag och Sara (som hon på radion heter) väldigt fina och naturliga samtal. Men när det var dags att spela in det som skulle sändas till massorna blev det skumt.
Som tur var gjorde skjutjärnsreportrarna där hemma ett misstag i ivern över att få grilla mig, så några minuter efter att jag givit mig ut i olivlunden igen ringde de upp och bad om ett nytt försök. De hade inte lyckats banda mig. Vilken lättnad! Jag påtalade innan andra försöket att det inte kändes bra tidigare och Sara höll med. Andra vändan, som senare spelades upp (tror jag) var mycket naturligare även om det inte heller blev gjutet. Jag tycker det är underligt att dynamiken och känslan ska bli så påverkade av att det spelas in osv.
Det blev ändå tillräckligt bra för att få en inbjudan till studion när jag var på hemmaplan igen, så då kan jag ta nya tag i det offentliga rummet. Såvitt jag förstår kom intervjun aldrig ut på hemsidan ifall någon var intresserad av att lyssna.

Nu är det dags för frukost. Min kropp känns lite manglad. Jag hittade en skivstång i garaget igår och slet i den allt jag kunde efter att ha sprungit barfota på britternas ägor en halvtimme. Livet här är alldeles för slappt och det krävs en insats för att inte bli skapt som en nors, eller barbapapa.

Ikväll ska vi dinera med herrskapet på ovanvåningen igen, och sen är det tack och adjö.

Uppe med tuppen,

Isak