På väg igen

Jag har sagt tack och adjö till Myles och Barcelona, och sitter nu på en camping i Sitkes där jag fått tio minuters wifi. De hade slut på lappar med två timmars internettillgång. Verkar hemskt omodernt.

Jag har valt att byta ut mitt hjul med dynamo mot ett helt vanligt hjul utan finesser men med bättre rull. Jag tror inte jag kommer ångra det, men det återstår att se. Än så länge känns det som rätt beslut.

På Myles inrådan tog jag tåget från Barcelona västerut, förbi flygplatsen, och hoppade av strax efter. Det blåste kuling rakt i nyllet och var varmt och skönt. Jag rullade fram längs havet i lägsta fart och försökte njuta trots sanden som ideligen blåste upp i mina ögon. Plötsligt tog stranden slut och byttes mot berg med serpentinvägar och avskyvärt smal vägren. Det var vackert. Tyvärr kunde jag inte i fulla drag uppskatta utsikten eftersom hela min koncentration krävdes för att balansera i säkerhet från bilar, motorcyklar och lastbilar. Det fanns några rastplatser så ett foto tog jag för att förmedla detta vidare till alla besökare här.
image
Med det nya hjulet gick uppförsbackarna faktiskt lätt och utförsbackarna krävde inte samma frenetiska trampande som innan, så det var med en angenäm känsla jag passerade höjdmeter både upp och ner.

Jag kom in i staden Sitkes vid fem och köpte en liten ordbok samt hittade en camping. På campingen slog jag upp tältet bredvid en svensk karavan och blev bjuden på räkor och en drink på sådär härligt campingmanér.

Nu ska jag plugga spanska glosor och göra det mesta av mina tio minuter i etern. Författarlustan är inte på topp av någon anledning. Den kommer nog tillbaka efter en natt i tältet.

Kram och godnatt,

Isak

One thought on “På väg igen

  1. Jag har hört att Sitkes är homosexuellas huvudstad i Europa. En liten parantes. Var själv där 07. Mysigt ställe 🙂 No homo

Comments are closed.