Oktoberfest

image

En dag kvar av oktoberfest för mig och mina influgna vänner. Det har varit upp och ner och jag vet varken ut eller in. Första kvällen gick i överförfriskandets tecken och baksmällan lät mig inte komma undan billigt. Alkohol är hemskt på många sätt och vis.

Det är ungefär som man förväntat sig här nere. Gigantiska ölsalar fyllda med tyskar klädda i lederhosen. Stora stop och knödel på menyerna, och på scener mitt i alltihopa orkestrar som levererar dängor av tyskt och internationellt ursprung. Om man ens kan säga eller skriva så.

Det är inte så stelt eller skitnödigt här på festen i alla fall. Emil fångade den här tämligen smaklösa bilden med sin kamera.

image

Det är kanske svårt att se vad som händer, men det var så att vi utanför ett stort öltält såg en arm ung herre kasta upp dagens sauerkraut och öl på det mest frenetiska sätt. En representant för öltältet där mannen druckit stod och såg medlidande på, och när han var färdig reste han sig och blev typ välkomnad in i värmen igen.

På ett annat ställe där vi var kände Fredrik med samma finkänsliga snok som en polishund doften av gräs. Mycket riktigt, en liten bit bort satt två ungdomar vid ett bord och helt oblygt avnjöt en hövding som om det var det naturligaste i världen. Och såvitt vi såg var det ingen som tyckte annorlunda.

Vi ska tydligen ge oss iväg för lunch nu denna regniga torsdag och sen går det bara att sia om hur allt fortlöper.

I hast,

Isak