Future world

Den här resan har varit en fantastisk upplevelse! De sista dagarna har varit intressanta, för jag känner att det har hänt något inom mig. Det är svårt att klä känslan i ord, men jag har fått vissa insikter om vad jag ska göra efter nyår och innan sommaren. Universum talar till mig, eller kanske är det mitt undermedvetna. Flummigt värre!
Ett problem vi har i våra vardagliga liv är att vi hela tiden gör saker utan att ta oss tid att fundera, eller lyssna på oss själva vilket känns synonymt i det här fallet. Det har i alla fall varit ett problem för mig och jag tror andra kan känna igen sig. Hela tiden stimulerar vi oss med externa ljud och intryck. Vi är rädda för att ha tråkigt och bara umgås med våra egna tankar. Till och med när vi springer måste vi lyssna på något. Eller så är det kanske att tidseffektivisera, men oavsett så är det inte om detta jag ska skriva.

På cykeln är jag ensam med mina tankar timme efter timme, och det är inget problem alls. Det är skönt och nyttigt. Jag kan skriva mycket, mycket mer om själva fenomenet men tänkte istället bara klargöra kort vad jag ska göra nästa termin, och vill någon läsa mer om mina tankar kring det undermedvetnas meddelanden får man göra mig uppmärksam på det.

På något sätt ska jag ge mig in i läraryrket och se hur det är och hjälpa till, som Alfons sa. Eftersom jag saknar pedagogisk utbildning vet jag inte hur det ska gå till, men det får visa sig. Jag känner i alla fall att jag har saker att lära ut och jag tycker själv att jag är fantastisk på svenska och engelska (kaxigt huh!?), så det får bli min ingång. Var det slutar vet jag inte. Det är dags att på något sätt bidra och göra nytta för fler än mig själv. Jag har blivit hjälpt kopiöst mycket under min resa och vill nu stå till tjänst för andra. Som ett led i detta har jag kontaktat och erbjudit Ådalsskolan mig själv som mångfacetterad resurs.

Jag har också börjat tänkt mer på nästa års segling eftersom jag är på det klara med att den ska bli av. Planeringen måste komma igång, och det viktigaste är nog att hitta en till munter filur till den permanenta besättningen. Även viktigt att till hundra procent klargöra om jag har en befintlig partner förstås.

Jag kontaktade Hallberg Rassy idag och frågade när båten levererades. Svaret blev den 24 april 1975. Alltså blir det 40-årskalas nästa vår. Väldigt festligt!

Angående resan då. Jag fick punktering igår och blev tvungen att promenera en mil ungefär. Jag bor hos två tjejer och deras hund i ett väldigt stort hus som inte är så städat. I morse lagade jag min punka och slängde trasan som följt både mig och tidigare Zeid genom Franrike.
image
Tack för lång och trogen tjänst.

Imorgon cyklar jag vidare och på lördag anländer jag på farmen där jag ska bo i två veckor. Det känns riktigt roligt! Spanskan kommer bli såååå bra!

Upplyst,

Isak

One thought on “Future world

  1. Escribes muy bien. Qué siga así! (plus att det är irriterande att inte kunna göra upp- och nervända utropstecken)

Comments are closed.